Hobi point, kontakt

Hobi point, news update

Naslov

Datum

Zatvori

Hobipoint! - arhiva za novosti

Zatvori

Hobi.point, recenzija modela vlakova i vagona

Recenzija logo

Roco ÖBB 1044 111-1 lokomotiva

Hobi point, recenzije

<< odabir recenzije

|

Ivan Dukić - KAPO

|

13/08/2011

Želim vam predstaviti model austrijske električne lokomotive serije ÖBB 1044 u HO (1:87) mjerilu.

Ova lokomotiva je vrlo česta u Austriji. Koristi se za vuču teretnih i putničkih vlakova. U službi ÖBB-a je od 1976. godine.


Roco 1044 model

Ja imam model lokomotive broj 1044 111-1, u narančastom (njem: Blutorange) bojanju epohe IV. Roco kataloški broj ovog modela je 43558.

O MODELU Lokomotiva je vrlo lijepa i dobro izrađena, prepuna detalja i sitnih djelova, te tihog i jakog motora. Model je po mome mišljenju prekrasan, kako izvana, tako i iznutra. Lokomotiva ima bijela i crvena svjetla, koja se pale zavisno o smjeru vožnje. Na malim naponima svjetla se jasno vide.

Model ima pogon na sve 4 osovine, tj. 8 kotača, a struju prima na 6 kotača, pošto na dva ima gumice. Zbog toga, kao i zbog težine od 465 grama, uopće ne proklizava.


Krovna oprema

Model je vrlo detaljan - u kabini 1 nalazi se figurica strojovođe, a jasno se vide i svi instrumenti i ručice u kabini. Ima i metalne rukohvate kod vratiju i ispod vjetrobranskog stakla, a metalni su i odbojnici.

Krov ima puno detalja električne opreme, te otvore za zrak. Roco je to odlično uredio i napravio. Natpisi su vrlo jasni i čitki. Nema razlijevanja boje na prijelazima dvije boje.

KAKO VOZI Lokomotiva jako dobro vozi i vrlo je stabilna. Motor je tih, kreće već pri malim naponima. Pogonjena Mehano trafom vozi odlično. Na maksimalnom naponu loksa vozi srednje brzo. Dobro prolazi oštre zavoje - bez škripanja! Lokomotiva je jaka i u brdo bez problema potegne pet vagona (nemam puno vagona niti mjesta za isprobati više).

Model je dug oko 18 cm i težak 465 grama. Osvjetljenje sam vec nahvalio, ali ću ponoviti još jednom: crveno i bijelo svjetlo zavisno o smjeru vožnje, pali se pri niskom naponu.

Lokomotiva je 'DCC ready', ima 8-pinski utor za dekoder - može se jednostavno prebaciti na digital.

Hobi Point, portal za ljubitelje željeznica

• • • • •
© • Hobi.point online shop. Sva prava pridržana.
Dopunjeno: 11.01.2019
www.000webhost.com