Hobi point, kontakt

Hobi point, news update

Naslov

Datum

Zatvori

Hobipoint! - arhiva za novosti

Zatvori

Hobi.point, recenzija modela vlakova i vagona

Recenzija logo

Roco DB 151 071-8 lokomotiva

Hobi point, recenzije

<< odabir recenzije

|

Ivan Dukić - KAPO

|

13/08/2011

Želim vam predstaviti model njemačke električne lokomotive serije DB 151 u HO (1:87) mjerilu.

PROTOTIP Šesteroosovinska električna lokomotiva serije DB 151 namijenjena je vuči teretnih vlakova, te se vrlo rijetko koristi za vuču putničkih kompozicija. U službi DB-a je od 1972. godine, a ukupno je izrađeno 170 primjeraka. Ove lokomotive su projektirane kao zamjena za vrlo sličnu seriju DB 150 (ranija oznaka E50), koja je prisutna na njemačkim prugama od 1957. godine. Obje serije imaju iste dimenzije, no novija serija 151 je lakša, ima veću snagu u službi (6288 kW, za razliku od 4500 kW kod serije 150), te postiže veću maksimalnu brzinu.


Roco DB 151 model

Tema recenzije je model lokomotive broj 151 071-8, u crvenom bojanju epohe IV. Kataloški broj ovog modela je 43380.

O MODELU Model je Roco - znači, poznata Roco kvaliteta. Odlična izrada je prisutna na cijelom modelu - od sitnih detalja, krovne opreme, jakog i tihog motora, osvjetljenja...

Model ima pogon na svih 6 osovina, tj. 12 kotača, a struju prima na 10 kotača, pošto na dva ima gumice. Zbog toga, kao i zbog težine od otprilike 400 grama, uopće ne proklizava. Dužina lokomotive je oko 23 cm.


Krovna oprema

U kabini 1 nalazi se figurica strojovođe, a u obje kabine se vide instrumenti i ručice. Rukohvati su lijepo i precizno izrađeni, a odbojnici su od metala. Osvjetljenje je standardno izvedeno, preko žaruljica i svjetlovoda - crveno/bijelo svjetlo, ovisno o smjeru vožnje, pali se na relativno niskim naponima, no puni intenzitet dobiva tek blizu 12V. Na obje bočne strane nalaze se četiri prozora kroz koje se vidi motor.

Krov ima dosta detalja električne opreme. Pantografi su škarasti, te se lagano dižu i spuštaju. Detalji sirene su modelirani iznad obje kabine.

Natpisi na modelu su jasni i čitki. Nema razlijevanja boje na prijelazima ploha.

KAKO VOZI Model ima jako dobra vozna svojstva. Na privremeno postavljene dvije flexice, sa jakim usponom, pet vagona bez tereta (neopterećenih) ne predstavlja nikakav problem! Čak i s opterećenih pet vagona, lokomotiva je bez problema povukla. Kao prava!

Skretnice (u mojem slučaju Mehano) prelazi bez problema.

ZA KRAJ Vrlo kvalitetan model dosta čestog njemačkog prototipa. Preporučam!

Hobi Point, portal za ljubitelje željeznica

• • • • •
© • Hobi.point online shop. Sva prava pridržana.
Dopunjeno: 11.01.2019
www.000webhost.com